Selský dlabanec
Vepřová kotleta je svinuta do rolády s cibulí a upečena, podává se s bramboráčky se zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na každou porci ukrojte 4 plátky masa.
Maso naklepejte, osolte a potřete hořčicí.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
Do každého plátku masa položte cibuli a zaviňte jako závitek.
Každý závitek zabalte do slaniny a napíchejte 4 závitky na špejli.
Na pánvi rozehřejte olej a závitky na něj opečte.
Ve výpeku rozpusťte máslo, zapražte moukou a chvíli orestujte.
Poté zalijte vývarem nebo vodou, provařte a dochuťte kořením.
Maso přendejte do pekáče, zalijte do poloviny šťávou.
Předehřejte troubu na 150°C.
Maso pečte pod pokličkou asi 45 minut.
Mezitím na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli.
Přidejte zelí, dochuťe solí, cukrem a koprem a poduste.
Připravte bramborové těsto dle návodu na obalu.
Zahřejte lívanečník a vymažte jej tukem.
V lívanečníku udělejte bramboráčky. Počítejte 3ks na jednu porci.
Na talíř dejte doprostřed zelí, dokola klaďte na každou porci 4 kousky masa a 3 kolečka placiček.
Maso přelijte šťávou, zelí ozdobte lžičkou zakysané smetany.
Hodnotit recept: