Rožnovské lívance s medem a vlašskými ořechy
Klasické lívance z kypřícího prášku jsou usmaženy, posypány skořicovým cukrem, polity medem a posypány drcenými vlašskými ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksprášek kypřící do pečiva
1 polévková lžícemáslo
1 kscukr skořicový
1 špetkasůl
1 polévková lžícerum
100 gořechy vlašské
2 ksvejce
200 gmouka hladká
250 mlmléko
4 polévková lžícemed
na ozdobu
1 kssmetana ke šlehání
2 ksovoce
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Mouku prosejte a smíchejte s kypřícím práškem.
2.
Přidejte vejce, sůl, mléko, rum.
3.
Vše smíchejte a šlehejte ručním šlehačem nebo robotem asi 3 minuty.
4.
Těsto nechte 5 minut odležet.
5.
Mezitím si rozpalte lívanečník a vytřete jej máslem.
6.
Usmažte lívance. Přemístěte je na talíř.
7.
Posypejte je skořicovým cukrem, polijte medem.
8.
Posypejte drcenými vlašskými ořecha a nakonec ozdobte šlehačkou a ovocem.
Hodnotit recept: