Řecké kuře
Předpečené kuře s cuketami je poté dopečeno v troubě v marinádě z bílého vína, šalotky, citrónů a dochuceno černými olivami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Šalotku oloupejte.
Citróny dobře omyjte v horké vodě a nakrájejte na špalíčky.
Na pánvi nechte rozpustit cukr.
Za stálého míchání postupně přilévejte vodu a ocet.
Přidejte šalotku, kousky citrónu a zrnka zeleného pepře.
Za stálého obracení vše asi 5 minut povařte.
Kuře opláchněte, osušte a rozkrájejte je na 8 porcí.
Ve velkém pekáči zahřejte olej a kousky kuřete na něm po všech stranách opečte.
Kuře osolte a opepřete.
Cukety očistěte, omyjte a nakrájejte je na kousky.
Cukety přidejte ke kuřeti a současně s ním opékejte.
Kuře podlijte bílým vínem a přidejte připravené přísady i s nálevem a bobkový list.
Troubu mírně předehřejte - el.sporák 200°C, plyn stupeň 3.
Zakryté kuře duste asi 30 minut.
Poté přidejte černé olivy a pokrm dochuťte ještě solí a pepřem.
Před podáváním můžete kuře libovolně ozdobit, například plátkem citrónu či zelenými bylinkami.
Jako příloha je výborná čerstvá bageta nebo bílé pečivo.
Hodnotit recept: