Pstruh pečený v anglické slanině
Pstruh plněný špenátem ochuceným česnekem se obalí v anglické slanině a peče v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
  1 polévková lžíceolej olivový
  1 kscitrón
  16 plátekslanina anglická
  2 stroužekčesnek
  200 gšpenát čerstvý
  4 kspstruh
  Postup přípravy
Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 15
  1.
    Špenátové listy opláchněte a spařte 2 minuty ve vařící vodě.
2.
    Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
3.
    Okapaný špenát nakrájejte na nudličky, dochuťte solí, česnekem a lžičkou oleje.
4.
    Pstruhy omyjte, osušte, osolte a pokapejte citrónem.
5.
    Naplňte je špenátem a obalte v anglické slanině.
6.
    Předehřejte troubu na 200°C.
7.
    Pstuhy potřete olejem, vložte do pekáče a pečte asi 8-10 minut.
8.
    Podávejte na talíři zdobeném čerstvou zeleninou s plátkem citrónu.
Hodnotit recept:

