Pstruh na modro s pošírovanou zeleninou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pstruh na modro s pošírovanou zeleninou

30 min. | hlavní chod | 1 991 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pstruh uvařený společně s kořenovou zeleninou je přelitý smetanovou omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kspórek
2 dlvíno bílé
2 polévková lžícesmetana
200 gzelenina kořenová
4 kspstruh
50 gmáslo

podle chuti

sůl
koření nové
pepř černý celý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

3/4l vody, víno, sůl, pepř a nové koření dejte na 5 minut vařit.

2.

Mezitím si očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji na nudličky.

3.

Do vody přidejte zeleninu a omyté pstruhy.

4.

Těsně pod bodem varu pošírujte 10 minut.

5.

Připravte si máslovou omáčku - na másle orestujte mouku.

6.

Přidejte vývar a 1/2dl vína.

7.

Vše rozšlehejte, provařte a dochuťte.

8.

Na talíř vyjměte zeleninu, uložte pstruha a přelijte omáčkou.

9.

Ozdobte petrželkou a plátkem citrónu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 423,3kJ 1 990,6kJ
Bílkoviny 12,3g 58,1g
Tuky 4,3g 20,2g
Sacharidy 2,2g 10,6g
Cholesterol 52,1mg 245mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz