Plněné sušené švestky
Švestky plněné mandlí jsou obaleny v plátku slaniny a opečeny. Podává se s lollo rosso salátem a kousky rajčete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Každou sušenou švestku naplňte mandlí a oviňte plátkem slaniny.
Rozpalte olej, švestky na něm ze všech stran asi 5 minut opékejte.
Švestky vyjměte a vypečený olej zalijte octem.
Přidejte sůl, cukr a pepř.
Listy salátu pečlivě očistěte, operte a osušte.
Rajčata omyjte, rozčtvrťte a zbavte zrníček.
Dužinu z rajčat nakrájejte na drobné kostičky.
Na talířích upravte plněné švestky, přidejte porce salátu.
Posypte vše rajčatovými kousky a podávejte na stůl polité marinádou.
Hodnotit recept: