Pikantní vepřová pečínka
Vepřová krkovice je pečena v troubě společně s vínem a sójovou omáčkou, brambory a zeleninou. Chuť dodává česnekovo-meruňková marináda použitá před koncem pečení.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Maso omyjte, osolte a opepřete.
Na pekáči prudce rozpalte tuk a maso na něm po obou stranách opečte.
Cibuli oloupejte, rozkrájejte a přidejte k masu.
Troubu předehřejte asi na 200°C.
Pekáč dejte do trouby a pečte dvě hodiny.
Mezitím omyjte a rozkájejte středně velké oloupané brambory.
Pak očistěte, omyjte fazolové lusky a nakrájejte na kousky.
Po 75 minutách pečení přilijte víno, sójovou omáčku a 1 1/4l vody.
Poté přidejte zeleninu, brambory a ještě pečte.
Česnek oloupejte a najemno nakrájejte.
V kastrůlku rozpusťte tuk a česnek krátce poduste.
Přidejte meruňkový džem a všechno nechte povařit.
Touto směsí potřete maso asi 10 minut před koncem pečení.
Omytou petrželku nakrájejte na proužky a spolu s citrónovou krou ji nakonec nasypejte na hotový pokrm.
Hodnotit recept: