Meruňkové řezy II.
Vychladlý korpus se potře krémem z tvarohu, sýra, cukru a citrónové šťávy, poté se položí meruňky a zalije želatinou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Máslo, cukr, sůl, citronovou kůru z půlky citrónu a vejce utřete do pěny.
Potom vmíchejte mouku, prášek do pečiva a škrob.
Přilijte mléko a vše promíchejte.
Formu vymažte a vlijte do ní těsto.
V předehřáté troubě pečte asi 20 minut.
Meruňky vyjměte z konzervy a nechte je na sítu okapat.
Studený korpus propíchejte na několika místech špejlí a pokejte je šťávou z meruněk.
Ze sýra, tvarohu, cukru a citronové kůry z druhé půlky citrónu vymíchejte krém.
Krémem potřete korupus a obložte meruňkami.
Zbylou šťávu doplňte vodou na 0,25l, vsypte želatinu, rozmíchejte a svařte.
Vzniklým želé přelijte dort.
Zchlazený dort ozdobte ušlehanou šlehačkou a najemno nasekanými pistáciemi.
Hodnotit recept: