Medové řezy
Těsto hlavně z medu, cukru a čokolády je ochuceno nasekanými ořechy a mandlemi je upečeno, potřeno marmeládou a posypáno cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Čokoládu nastouhejte nahrubo.
Smíchejte med, vejce, cukr a koření.
Pak samostatně smíchejte mouku, prášek do pečiva a čokoládu.
Směs s moukou postupně přidávejte do medové směsi.
Nakonec přidejte nasekané ořechy a nasekané mandle.
Vymažte formu, nejlépe 30cm dlouhou vaničku.
Do formy vlijte těsto a povrch uhaďte.
Troubu předehřejte - el. troubu na 175°C, plyn stupeň 2.
Těsto pečte asi 60 minut.
Upečenou buchtu nechte vychladnout, pak ji potřete mírně ohřátou marmeládou.
Buchtu posypejte krystalovým cukrem a nakrájejte.
K řezům můžete podávat meruňkový kompot a mírně ušlehanou skořicovou šlehačku.
Hodnotit recept: