Lhotecká cibulačka
Polévka z cibule s opečeným toastovým chlebem, žloutkem a nastrouhaným sýrem rozehřeje hlavně v zimě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkakmín drcený
1 polévková lžíceolej
1,5 lvývar hovězí
100 gsýr eidam
200 gkrkovice uzená
250 gcibule kuchyňská
4 ksžloutek
4 plátekchléb toastový
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na kousky.
2.
Na pánvi rozehřejte olej a cibuli, maso a kmín orestujte.
3.
Zalijte vývarem a krátce povařte.
4.
Čtyři kousky toastového chleba opečte v toastovači.
5.
Do talíře nalijte polévku, položte toast, na který dejte žloutek.
6.
Sýr nastrouhejte, pažitku omyjte a nakrájejte.
7.
Vše na talíři posypte sýrem a pažitkou.
Hodnotit recept: