Krůtí závitky
Krůtí prsa plněná fazolkami a slaninou jsou opečena a podušena s cibulí na víně. Jako příloha jsou opečené brambory s rajčaty a rozmarýnem a smetanová omáčka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Otevřte konzervu fazolek a nechte fazolky na sítu okapat.
Použijete-li fazolky čerstvé, pak je očistěte a vařte je 5 minut v osolené vodě. Poté je slijte a nechte okapat.
Krůtí plátky osolte, opepřete.
Na plátky položte slaninu, fazolky, sviňte je a ovažte nití.
V kastrole zahřejte 4 lžíce oleje.
Vložte závitky a po všech stranách dohněda opečte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Přidejte cibuli k masu a krátce osmahněte.
Poté vlijte vývar, víno a rajčatový protlak.
Kastrol přikryjte a všechno duste při nízké teplotě přibližně 30 minut.
Mezitím oloupejte brambory, omyjte je a podélně nakrájejte.
V pánvi zahřejte zbytek oleje, přidejte brambory.
Pánev přikryjte pokličkou a pečte při velmi mírné teplotě 20-25 minut. Občas promíchejte.
Rajčata omyjte a křížem nařízněte.
Asi 5 minut před dokončením pečení brambor přidejte k bramborám rajčata, rozmarýn a sůl.
Závitky vyjměte z kastrolu, okořeňte je tymiánem a urdržujte je teplé.
Solamyl rozmíchejte ve smetaně.
Přilijte jej do výpeku a povařte.
Přidejte sůl, pepř a cukr.
Nakonec omáčku propasírujte sítem.
Závitky upravte na mísu, obložte je rajskými jablíčky.
Omáčku a opečené brambory podávejte zvlášť.
Hodnotit recept: