Krůtí závitky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krůtí závitky

100 min. | hlavní chod | 3 201 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Krůtí prsa plněná fazolkami a slaninou jsou opečena a podušena s cibulí na víně. Jako příloha jsou opečené brambory s rajčaty a rozmarýnem a smetanová omáčka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,125 lvíno bílé
0,25 lvývar kuřecí
0,5 lžičkatymián sušený
0,5 lžičkarozmarýn sušený
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
10 ksbrambory
2 polévková lžícesolamyl
250 gfazolky zelené čerstvé
4 ksrajčata
50 gslanina anglická plátky
6 polévková lžícesmetana ke šlehání
600 gkrůtí prsa
8 polévková lžíceolej

podle chuti

cukr
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 60
1.

Otevřte konzervu fazolek a nechte fazolky na sítu okapat.

2.

Použijete-li fazolky čerstvé, pak je očistěte a vařte je 5 minut v osolené vodě. Poté je slijte a nechte okapat.

3.

Krůtí plátky osolte, opepřete.

4.

Na plátky položte slaninu, fazolky, sviňte je a ovažte nití.

5.

V kastrole zahřejte 4 lžíce oleje.

6.

Vložte závitky a po všech stranách dohněda opečte.

7.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.

8.

Přidejte cibuli k masu a krátce osmahněte.

9.

Poté vlijte vývar, víno a rajčatový protlak.

10.

Kastrol přikryjte a všechno duste při nízké teplotě přibližně 30 minut.

11.

Mezitím oloupejte brambory, omyjte je a podélně nakrájejte.

12.

V pánvi zahřejte zbytek oleje, přidejte brambory.

13.

Pánev přikryjte pokličkou a pečte při velmi mírné teplotě 20-25 minut. Občas promíchejte.

14.

Rajčata omyjte a křížem nařízněte.

15.

Asi 5 minut před dokončením pečení brambor přidejte k bramborám rajčata, rozmarýn a sůl.

16.

Závitky vyjměte z kastrolu, okořeňte je tymiánem a urdržujte je teplé.

17.

Solamyl rozmíchejte ve smetaně.

18.

Přilijte jej do výpeku a povařte.

19.

Přidejte sůl, pepř a cukr.

20.

Nakonec omáčku propasírujte sítem.

21.

Závitky upravte na mísu, obložte je rajskými jablíčky.

22.

Omáčku a opečené brambory podávejte zvlášť.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 438,4kJ 3 201,1kJ
Bílkoviny 6g 43,5g
Tuky 5g 36,7g
Sacharidy 8,9g 65,2g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz