Krůtí prsíčka
Krůtí prsa jsou opečena na roštu v troubě a z výpeku, pomerančové šťávy i dužiny je připravena omáčka. Podává se s rýží promíchanou s provensálským kořením a s opečenými cibulkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte a osušte. Po celé ploše jej potřete solí a pepřem.
Maso položte v pečící troubě na rošt, který je podložený vymaštěným pekáčem.
V předehřáté troubě maso pečte asi 50 minut (el.sporák na 200C, plyn stupeň 3).
Cibuli oloupejte, špalíčkovitě nakrájejte a vložte do pekáče.
Pečeni postupně polévejte 0,5l vody.
Mezitím okrájejte z pomeranče kůru i s bílou slupkou.
Z jednotlivých dílků pomeranče důkladně vymačkejte šťávu.
Uvařte rýži v osolené vodě (držte se návodu na obalu).
Poté do ní vmíchejte provensálské koření.
Naťové cibulky očistěte, omyjte a nakrájejte na dlouhé kousky.
Cibulky duste asi 10 minut v osolené vodě a poté je nechte okapat.
Před podáváním cibulky několikrát obraťte v horkém másle(jemně je opečte).
Omáčku získáte proceděním výpeku z masa, přidáním pomerančové šťávy, zrnek pepře.
Vše přiveďte do varu a zahustěte jíškou.
Nakonec přidejte dužinu z pomerančů.
Na mísu upravte pečeni, cibulky a přelijte trochou omáčky.
Pokrm ozdobte kolečky pomeranče. Rýži a zbytek omáčky podávejte zvlášť.
Hodnotit recept: