Kovářský smažený řízek | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kovářský smažený řízek

45 min. | hlavní chod | 1 146 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřová kýta plněná naloženou cibulí v pivě a obalená v klasickém trojobalu je usmažena a podávána se zeleninou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 dlpivo
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 kscibule kuchyňská
2 ksvejce
4 polévková lžíceolej
4 lžičkahořčice
4 polévková lžícemouka
4 polévková lžícestrouhanka
600 gvepřová kýta

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

2.

Cibuli vložte do piva a nechte je marinovat.

3.

Maso nakrájejte, naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

4.

Na jednu polovinu masa dejte cibuli, druhou přeložte a konce sklepněte.

5.

Řízky obalte v mouce, rozkvedlaném vejci a ve strouhance.

6.

Na pánvi rozehřejte olej a řízky pomalu usmažte.

7.

Na talíř umístěte zeleninu - salát, rajče, papriku, přidejte řízek, který ozdobte kousky citrónu a petrželí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 397,8kJ 1 145,6kJ
Bílkoviny 2,2g 6,4g
Tuky 6,6g 18,9g
Sacharidy 7,2g 20,8g
Cholesterol 50,3mg 145mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz