Kachní játra restovaná s anglickou slaninou
Orestovaná kachní játra s žampióny, cibulí, a slaninou jsou ochucena majoránkou a kmínem a podávána s rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej
120 gslanina anglická
150 gžampióny čerstvé
2 kscibule kuchyňská
600 gkachní játra
podle chuti
majoránka sušená
sůl
pepř černý mletý
kmín drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 5
1.
Kachní játra omyjte a nakrájejte.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
4.
Na pánvi rozpalte olej a játra opečte asi 2 minuty.
5.
Játra opepřete, přidejte cibuli, nakrájenou slaninu, žampióny a koření.
6.
Další 3 minuty pomalu restujte. V případě potřeby podlijte trochou vývaru.
7.
Jako příloha je nejvhodnější rýže.
Hodnotit recept: