Hovězí na kedlubně a hrášku
Uvařené hovězí maso je podáváno se salátem z hrášku, celeru a kedlubnu a ochuceným křenem a petrželkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu (mrkev a petržel) očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kousky.
Maso opláchněte a společně se zeleninou vařte v osolené vodě pod poklicí při mírné teplotě asi 2,5 hodiny.
Přibližně po hodině varu vyjměte kořenovou zeleninu z polévky.
Přidejte hrášek a vařte dále.
Kedlubny a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké proužky.
Na posledních 15 minut přidejte kedlubny a celer.
Zelenou petrželku umyjte, osušte a nasekejte.
Maso vyjměte z polévky, zeleninu přeceďte a vývar dejte stranou.
V hrnci rozehřejte tuk a krátce na něm opečte hrášek, kedlubnu a celer.
Přidejte 0,125l vývaru a smetanu.
Vložte jíšku a krátce povařte.
Ochuťte nastrouhaným křenem, solí a pepřem.
Petrželku vmíchejte do zeleniny.
Maso nakrájejte na plátky a upravte se zeleninou na předehřátou mísu.
Hodnotit recept: