Hovězí hrudí s křenem
Hovězí maso se zeleninou do polévky je podáváno s opečenými brambory.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte a dejte do nádoby.
Přidejte 2l vroucí osolené vody a vařte 2 hodiny.
Zeleninu očistěte a nakrájejte nadrobno.
Cibuli oloupejte, polovinu nakrájejte na kostičky.
Asi 30 minut před dokončením doby varu přidejte zeleninu a půlku nenakrájené cibule.
Špek rozkrájejte na kostičky.
Na rozehřátém oleji osmahněte špek a nakrájenou cibuli.
Brambory omyjte a vařte ve slupce asi 20 minut.
Slijte vodu, brambory oloupejte a nechte vychladnout.
Poté brambory nakrájejte na plátky, osmažte je v pánvi.
Přidejte k nim špek a cibuli.
V hrnci rozehřejte tuk, přidejte mouku a udělejte jíšku.
Poté ji zřeďte 0,5l masovým vývarem.
Křen očistěte a nastrouhejte.
Hrnec přiveďte k varu, přidejte křen, osolte, opepřete a přidejte papriku.
Maso nakrájejte na plátky, polijte omáčkou a zdobte petrželkou.
Hodnotit recept: