Hovězí filety s celerovým pyré
Plátky svíčkové jsou opečeny a podávány s uvařenými brambory, které jsou ještě opečeny. Jako příloha je naťový celer, který je podušen, rozmixován na kaši a ochucen.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky.
Vařte je ve velkém množství osolené vody asi 20 minut.
Naťový celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky (část zelených snítek si ponechte na konečné ozdobení pokrmu).
Duste ve vývaru 15 minut při střední teplotě.
I s vývarem rozšlehejte šlehačem na kaši.
Přidejte polovinu tuku, solamyl rozmíchejte v trošce vody.
Celerové pyré uveďte do varu a zahustěte solamylem.
Osolte, opepřete a udržujte teplé.
Maso omyjte a osušte.
Zbytek tuku zahřejte na pánvi.
Plátky svíčkové v něm asi 3 minuty po každé straně do zlatohněda opečeme.
Posypte solí a hrubě mletým pepřem.
Vyjměte a udržujte teplé.
Uvařené brambory několikrát obraťte ve zbylém, vypečeném tuku.
Hovězí filety, celerové pyré a brambory upravte na talířích.
Pyré ozdobíte celerovými lístky.
Hodnotit recept: