Guláš s rajčaty a rozmarýnem
Guláš z hovězího masa s cibulí, rajským protlakem, žampióny, pórkem a rajčaty je nevšední obměnou klasického guláše.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte a osušte.
Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm osmahněte.
Maso osolte, opepřete.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli přidejte k masu a poduste.
Vmíchejte rajčatový protlak, nechte vzkypět, podlijte červeným vínem a vývarem.
Dusíme asi 1 1/2 hodiny na středně silném ohni.
Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Rajčata omyjte a nakrájejte.
Po hodině dušení přidejte pórek a rozmarýn.
Rajčata a žampióny přidejte 1/4 hodiny před dokočením.
Šťávu přiveďte k varu a zahusťe jíšky.
Guláš dochuťte solí a pepřem.
Podávejte ho posypaný nahrubo umletým pepřem. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Hodnotit recept: