Frikadely s pikantní náplní
Osmažené karbanátky z mletého masa, rohlíku, kapar, okurek a vajec se podávají s osmaženými kolečky cibule a zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Všechny cibule oloupejte a jednu jemně nakrájejte.
Rohlík jemně nastrouhejte.
Kapary a okurky dejte odděleně okapat.
Okurky nakrájejte nadrobno.
Do mísy dejte mleté maso, pokrájenou cibuli, strouhanku, kapary, okurky a vejce.
Ochuťte solí, pepřem a hořčicí.
Zpracujte vše dohromady a navlhčenýma rukama vytvořte 8 malých karbanátků.
V pánvi rozehřejte olej.
Vložte frikadely a po každé straně je na pánvi asi 5 až 8 minut opékéjte.
Druhou cibuli nakrájejte na kolečka.
Osmažené frikadely vyjměte a udržujte je teplé - až do podávání na stůl.
Ve vypečeném tuku osmažte kolečka cibule do zlatohněda.
Karbanátky podávejte zdobené petrželkou a kolečky cibule.
Báječně k tomu chutná jarní zeleninový salát a chléb.
Hodnotit recept: