Polská zeleninová polévka
Polévka z oblíbené mražené zeleeniny, rýže, brambor a cibule je ochucena podravkou a smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 lžičkakoření podravka
200 mlsmetana
3 ksbrambory
300 gzelenina mražená
4 polévková lžícerýže
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm oblíbenou mraženou zeleninu.
2.
Zalijte 1l vody, osolte.
3.
Cibuli oloupejte. Rýži propláchněte.
4.
Cibuli vcelku a rýži přidejte k polévce. Vařte asi 10 minut.
5.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
6.
Brambory přidejte k polévce a vše uvařte doměkka.
7.
Polévku ochuťte kořením podravka a nakonec přilijte smetanu.
8.
Dobře promíchejte a odstavte z ohně.
Hodnotit recept: