Paprikové lusky plněné rýží
Zapečený paprikový lusk je plněn rýží, piniovými oříšky, cibulí, celerem a cuketou a ochucen majoránkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Piniové oříšky na pánvi nasucho orestujte. Vyjměte a dejte na talíř.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Celer a cuketu omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Olej rozehřejte na pánvi a poduste na něm cibuli, celer a cuketu.
Rýži poduste na tuku z opékání.
Zalijte 100ml vývaru a při mírné teplotě nechte 15 minut až změkne.
Pak přidejte zeleninu a povařte další 3 minuty.
Omyjte majoránku, otřepte z ní vodu a nasekejte.
Rýži ochuťte solí, pepřem a majoránkou.
Sýr nechte rozpustit v horké rýži.
Pak do ní přimíchejte také piniové oříšky.
Papriku omyjte, odřízněte vršek a odstraňte jadřinec se zrníčky.
Směsí zeleniny a rýže papriku naplňte.
Plněný paprikový lusk vložte do hlubší nákypové formy s víkem, přilijte zbylý vývar.
V uzavřené formě zaképejte při 175°C asi 30 minut.
Ozdobte bylinkami.
Hodnotit recept: