Paella se zeleninou a rýží
Paella z kuřecího masa s rýží, hráškem, cuketami, šafránem, feferonkami a rajčaty je posypána dýňovými semínky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rajčata křížem nařízněte, spařte horkou vodou a oloupejte. Dužinu nakrájejte.
Papriky očistěte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jadřince.
Cukety omyjte a očistěte.
Papriky i cukety nakrájejte na kousky.
Feferonky omyjte, podélně rozřízněte a zbavte zrníček.
Hrášek povařte 5 minut ve slané vodě, slijte a nechte okapat.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupete a nasekejte.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.
Na pánvi rozehřejte 5 lžic olivového oleje a maso orestujte.
Pak jej vyjměte a dejte stranou. Ve výpeku nechte zesklovatět rýži.
Přidejte česnek a cibuli, poduste a přilijte vývar.
Přidejte maso a papriku a 20 minut povařte.
Rozehřejte zbylý olej a orestujte na něm cuketu a feferonky.
Šafrán nechte rozpustit v troše vody.
Na konci vaření přidejte k rýži hrášek, cukety, šafrán, feferonky a rajčata.
Paellu osolte, opepřete a posypte dýňovými semínky.
Hodnotit recept: