Lahůdkové řízky v marinádě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Lahůdkové řízky v marinádě

50 min. | hlavní chod | 668 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Lahůdkové řízky v marinádě

Vepřové maso je předem (nejlépe den předem) naložené v marinádě z česneku, hořčice, vegety, bazalky a oregána. Poté je opečeno a podáváno se salátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgvepřová kýta
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý

marináda

1 špetkaoregáno sušené
1 špetkabazalka sušená
1 snítkapetrželka kadeřavá
1 lžičkakoření vegeta
1 polévková lžícehořčice plnotučná
2 polévková lžícemoučka škrobová
2 stroužekčesnek
2 polévková lžíceolej
4 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Maso umyjte, osušte, nakrájejte na plátky a z obou stran dobře naklepejte.

2.

Česnek oloupejte a prolisujte.

3.

Vymíchejte vejce, škrobovou moučku, hořčici, olej, česnek, vegetu a bylinky.

4.

Maso posolte, opepřete a vložte do marinády.

5.

Dobře maso v marinádě poobracejte, potom přikryjte a odložte do lednice do druhého dne. Maso můžete marinovat i déle.

6.

Na pánvi rozehřejte olej a maso z bou stran opečte do zlatočervena.

7.

Podávejte s různými saláty.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 972,3kJ 668,5kJ
Bílkoviny 9,7g 6,7g
Tuky 20,8g 14,3g
Sacharidy 1,9g 1,3g
Cholesterol 421,8mg 290mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz