Lahůdkové řízky v marinádě
Vepřové maso je předem (nejlépe den předem) naložené v marinádě z česneku, hořčice, vegety, bazalky a oregána. Poté je opečeno a podáváno se salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
marináda
Postup přípravy
Maso umyjte, osušte, nakrájejte na plátky a z obou stran dobře naklepejte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Vymíchejte vejce, škrobovou moučku, hořčici, olej, česnek, vegetu a bylinky.
Maso posolte, opepřete a vložte do marinády.
Dobře maso v marinádě poobracejte, potom přikryjte a odložte do lednice do druhého dne. Maso můžete marinovat i déle.
Na pánvi rozehřejte olej a maso z bou stran opečte do zlatočervena.
Podávejte s různými saláty.
Hodnotit recept: