Hovězí grilovaný steak s houbovým ragú | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí grilovaný steak s houbovým ragú

35 min. | hlavní chod | 1 646 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Opečená hovězí svíčková okořeněná steakovým kořením je přelita žampiónovou omáčkou se slaninou a smetanou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 dlsmetana
1 polévková lžícekoření steakové
1 polévková lžícekoření hřibové
1 špetkasůl
300 gžampióny čerstvé
50 gmáslo
800 ghovězí svíčková

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.

Maso nakrájejte, okořeňte solí, pepřem a steakovým kořením.

2.

Žampióny očistěte a nakrájejte na čtvrtky.

3.

Na pánvi rozehřejte olej (nebo rozpalte gril) a maso opečte na každé straně 4 minuty.

4.

Poté nechte maso v teple 5 minut odpočinout.

5.

Mezitím orestujte žampióny a anglickou slaninu.

6.

Po 3 minutách přidejte smetanu, máslo, hřibové koření, sůl a krátce poduste.

7.

Na ozdobený talíř servírujte bifteky přelité houbovým ragů.

8.

Jako přílohu doporučujeme hranolky, krokety nebo vařené brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 525,7kJ 1 645,5kJ
Bílkoviny 11,4g 35,6g
Tuky 8,2g 25,7g
Sacharidy 1,5g 4,7g
Cholesterol 51,4mg 161mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz