Jahody se smetanovým krémem
Čerstvé jahody zalité zakysanou smetanou podávané s piškoty jsou lahůdkou nejen v létě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na větší kusy.
Vložte je do mísy, pár si jich nechte na ozdobu.
Posypte cukrem, zakapejte citrónovou šťávou a lehce promíchejte.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte dotuha a spojte se zakysanou smetanou.
Hořkou čokoládu nadrobno posekejte.
Do poloviny krému vmíchejte čokoládu.
Misky vyložte fólií, rozdělte do nich smetanový krém.
Poté navrstvěte ochucené jahody a překryjte zbylým smetanovým krémem s kousky čokolády a přetáhněte fólií.
Nechejte v chladu ztuhnout a vyklopte na připravené talíře.
Kolem dokola přitiskněte šikmo přepůlené nebo seříznuté piškoty, povrch ozdobte zbylými jahodami.
Lehce poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Náš tip: Jahody můžete také podusit s cukrem a zahustit škrobovou moučkou, nejlépe kukuřičnou, a nechat vychladit. Nebudou pak pouštět tolik šťávy a misky můžete takto připravit i den předem.
Hodnotit recept: