Hlíva ústřičná s pórkem
Opečená hlíva s pórkem a cibulí a podávána s tvarohem ochuceným provensálským kořením vytváří zajímavou chuť.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkakoření provensálské
  1 kspórek
  1 kscibule kuchyňská
  1 špetkasůl
  1 špetkapepř bílý mletý
  1 svazekpažitka
  100 gtvaroh měkký plnotučný
  20 gškvarky
  500 ghlíva ústřičná
  Postup přípravy
Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 10
  1.
    Houby opatrně očistěte, omyjte a nakrájejte na kousky.
2.
    Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka.
3.
    Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte.
4.
    Na pánvi zahřejte škvařené máslo a cibuli s houbami na něm dozlatova osmažte.
5.
    Přidejte pórek a krátce poduste.
6.
    Ochuťte solí a pepřem.
7.
    Navrch rozdělte tvaroh ochuceného provensálským kořením a prohřejte.
8.
    Pažitku omyjte, nadrobno nasekejte a pokrm jí posypte.
Hodnotit recept:

