Bramborový nákyp II. | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborový nákyp II.

80 min. | hlavní chod | 4 017 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Bramborový nákyp II.

Zapečené brambory s kroupy, opečenou slaninou, česnekem a cibulí jsou výborné k obědu i k večeři.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgbrambory
1 lžičkamajoránka sušená
1 lžičkakmín mletý
1 špetkasůl
150 gslanina uzená
150 gkroupy ječné
2 kscibule kuchyňská
250 gzelí kysané
300 gmouka polohrubá
4 ksvejce
5 stroužekčesnek
50 gsádlo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 50
1.

Brambory řádně umyjte a uvařte 20 minut ve slupce.

2.

Brambory oloupejte a nastrouhejte nebo umelte v mlýnku na maso.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4.

Česnek oloupejte a prolisujte.

5.

Slaninu nakrájejte na kostičky.

6.

Kroupy uvařte do měkka.

7.

K bramborům přidejte mouku, vejce, česnek, cibuli a kroupy.

8.

Osolte, přidejte majoránku a mletý kmín.

9.

Na rozpálené pánvi slaninu krátce opečte.

10.

K slanině přidejte sádlo a kysané zelí.

11.

Vše společně poduste a přidejte k bramborám. Směs promíchejte.

12.

Troubu předehřejte na 175°C, pekáč nebo zapékací mísu vymažte tukem.

13.

Směs dejte do pekáče a pečte asi 20-30 minut, dokud na povrchu nevznikne zlatavá křupavá kůrka.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 694,4kJ 4 017,3kJ
Bílkoviny 3,6g 21g
Tuky 8,9g 51,7g
Sacharidy 18,3g 105,8g
Cholesterol 58,5mg 338,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz