Bramborový nákyp II.
Zapečené brambory s kroupy, opečenou slaninou, česnekem a cibulí jsou výborné k obědu i k večeři.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory řádně umyjte a uvařte 20 minut ve slupce.
Brambory oloupejte a nastrouhejte nebo umelte v mlýnku na maso.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Slaninu nakrájejte na kostičky.
Kroupy uvařte do měkka.
K bramborům přidejte mouku, vejce, česnek, cibuli a kroupy.
Osolte, přidejte majoránku a mletý kmín.
Na rozpálené pánvi slaninu krátce opečte.
K slanině přidejte sádlo a kysané zelí.
Vše společně poduste a přidejte k bramborám. Směs promíchejte.
Troubu předehřejte na 175°C, pekáč nebo zapékací mísu vymažte tukem.
Směs dejte do pekáče a pečte asi 20-30 minut, dokud na povrchu nevznikne zlatavá křupavá kůrka.
Hodnotit recept: