Cibulové koláčky
Koláčky z kynutého těsta jsou s náplní z tvarohu a cibule.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na vál
podle chuti
Postup přípravy
Zahřejte mléko, rozdrobte do něj droždí a nechte jej rozpustit.
Do mísy dejte mouku, kvásek, trochu soli, cukru a olej.
Uhněťte hladké těsto a zakryté nechte u tepla asi 20 minut kynout.
Pro náplň rozmíchejte tvaroh, vejce, tuk a špetku soli.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a zapracujte do tvarohové masy.
Pikantně ochuťte solí, pepřem a kmínem.
Zkynuté těsto znovu důkladně prohněťte.
Na pomoučněné pracovní desce vyválejte těsto na tloušťku asi jednoho a půl centimetru.
Vykrájejte zhruba 6 kruhů o průměru asi 10 centimetrů.
Plech vyložte pečícím papírem na pečení.
Koláčky dejte na plech a rozdělte na ně tvarohovou směs a znovu dejte asi na 10 minut kynout.
Troubu předehřejte - el. sporák 200°C, plyn stupeň 3.
Koláčky dejte do trouby a pečte asi 15 minut do zlatožluta.
Hodnotit recept: