Bramborový nákyp
Zapečené brambory s pórkem a žampióny jsou zality smetanovou směsí se sýrem goudu a posypány oříšky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Brambory omyjte důkladně ve vodě.
Vařte je 10 až 12 minut v osolené vodě.
Potom je oloupejte a nakrájejte na plátky.
Sýr goudu jemně nastrouhejte.
Sýr smíchejte se žloutky a smetanou.
Okořeňte solí, pepřem a troškou muškátu.
Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na kroužky.
Žampióny rovněž očistěte, krátce oeprte a nakrájejte na plátky.
Všechny přísady navrstvěte do vymazané nákypové formy.
Zalijte smetanovou směsí a posypete lístkovými oříšky.
V předehřáté troubě zapékéjte asi 40 minut.
Nákyp podávejte zdobený bylinkami.
Hodnotit recept: