Bramborový nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborový nákyp

85 min. | hlavní chod | 2 204 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Zapečené brambory s pórkem a žampióny jsou zality smetanovou směsí se sýrem goudu a posypány oříšky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
1 špetkaoříšek muškátový mletý
100 gsýr gouda
2 ksžloutek
200 gžampióny čerstvé
3 kspórek
300 gsmetana kysaná
50 gořechy lískové mleté
750 gbrambory

na ozdobu

1 polévková lžícebylinky čerstvé

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 60
1.

Brambory omyjte důkladně ve vodě.

2.

Vařte je 10 až 12 minut v osolené vodě.

3.

Potom je oloupejte a nakrájejte na plátky.

4.

Sýr goudu jemně nastrouhejte.

5.

Sýr smíchejte se žloutky a smetanou.

6.

Okořeňte solí, pepřem a troškou muškátu.

7.

Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte na kroužky.

8.

Žampióny rovněž očistěte, krátce oeprte a nakrájejte na plátky.

9.

Všechny přísady navrstvěte do vymazané nákypové formy.

10.

Zalijte smetanovou směsí a posypete lístkovými oříšky.

11.

V předehřáté troubě zapékéjte asi 40 minut.

12.

Nákyp podávejte zdobený bylinkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 431kJ 2 203,6kJ
Bílkoviny 4g 20,5g
Tuky 5,3g 27,3g
Sacharidy 10,1g 51,7g
Cholesterol 30,6mg 156,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz