Falešný bramborák se sýrem
Placky z nastrouhaných brambor jsou podávány s rajčetem a hermelínem a ochuceny bazalkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Brambory omyjte a ve slupce je vařte asi 25 minut.
Slijte je, vychladlé je oloupejte a nahrubo nastrouhejte do hluboké mísy.
Česnek oloupejte, nasekejte a přidejte k bramborům.
Směs osolte, opepřete a promíchejte.
Na pánvi rozehřejte 1 lžičku másla a opečte na ní z obou stran dokřupava asi 1/4 směsi na bramborák.
Na další porci rozehřejte novou 1 lžičku másla a vše opakujte.
Vypečené bramboráky vložte do mírně vyhřáté trouby, aby nevychladly.
Rajčata omyjte, nechte okapat a pak je nakrájejte na plátky.
Hermelín nebo camembert nakrájejte na kousky.
Obojí rozdělte na čtyři porce bramboráků a posypte hrubě umletým pepřem, sušenou bazalkou, případně ozdobte lístky bazalky.
Hodnotit recept: