Kapr na černo s mandlemi
Kapr vařený v osolené vodě přelitý voňavou omáčkou z e zeleniny, perníkového koření, povidel, dochucenou vínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Očištěného, vykuchaného a opláchnutého kapra rozdělte a naporcujte.
Kusy ryby vložte do osolené vařící vody.
Rybu zvolna vařte asi 12 až 14 minut a potom ji vyjměte z vody.
Očištěte a opláchněte kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel).
Cibuli nakrájejte na plátky a osmažte společně s částí cukru na polovině másla dohněda. Dejte pozor, aby se vám na pánvi nepřichytila.
Pak do zeleninového základu přidejte opláchnutý citron nakrájený na plátky.
Přilijte ocet a procezený vývar z ryb.
Vše zahustěte jíškou připravenou z druhé části másla a hladké mouky.
Přidejte strouhaný perník, divoké koření (nové koření, pepř celý, bobkový list), povidla a za častého míchání zvolna vařte nejméně hodinu.
Povařenou omáčku dochuťte podle chuti solí, červeným vínem, cukrem a proceďte.
Přidejte opláchnuté a spařené rozinky a mandle a uvařené, na malé kousky nakrájené sušené švestky.
Kapra přelijte omáčkou a servírujte.
Zbylou zeleninou dozdobte talíř.
Hodnotit recept: