Kapr po židovsku
Kapr dušný na pánvi s žampiony, cibulí, zalitý bílým vínem a posypaný křenem. Omáčku jemníme smetanou ke šlehání.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícenať petrželová
1 kscitrón
1 kssmetana ke šlehání
1 kskřen
1 ksvíno bílé
1 kskapr
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 lžičkakoření na ryby
250 gžampióny čerstvé
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 8
1.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
2.
Žampiony nakrájejte na plátky.
3.
Křen nastrouhejte najemno.
4.
Porce kapra osolte a okořeňte směsí na ryby, obalte v mouce.
5.
Kapra osmažte na oleji.
6.
Ke kaprovi na pánev přidejte cibuli, žampiony a zalijte bílým vínem.
7.
Posypte křenem a pod pokličkou poduste asi 8 minut.
8.
Až ryba změkne přidejte smetanu na šlehání, nechte přejít varem a podávejte.
Hodnotit recept: