Divoká rýže se zeleninou
Kombinace dlouhozrnné rýže s pórkem, mrkví, výhonky mungo a petrželovou natí je zdravá a chutná.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
0,5 svazekcibule jarní
  1 snítkapetrželka kudrnka
  1 kscibule kuchyňská
  100 grýže dlouhozrnná
  2 ksmrkev
  2 stroužekčesnek
  30 gpórek
  30 gmungo výhonky
  Postup přípravy
Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 20
  1.
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
    Na másle zpěníme cibuli s česnekem, chvíli prohřejeme.
3.
    Poté přidáme mrkev a pórek, chvíli osmahneme.
4.
    Sáček kombinované rýže uvaříme samostatně asi 15 minut.
5.
    Poté ji přidáme k zelenině a společně dusíme 5 minut.
6.
    Přidáme výhonky mungo, jarní cibulku nakrájenou na dlouhé kousky a trochu petrželky.
7.
    Společně prohřejeme a podáváme.
Hodnotit recept:

