Divoká rýže se zeleninou
Kombinace dlouhozrnné rýže s pórkem, mrkví, výhonky mungo a petrželovou natí je zdravá a chutná.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
0,5 svazekcibule jarní
1 snítkapetrželka kudrnka
1 kscibule kuchyňská
100 grýže dlouhozrnná
2 ksmrkev
2 stroužekčesnek
30 gpórek
30 gmungo výhonky
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
Na másle zpěníme cibuli s česnekem, chvíli prohřejeme.
3.
Poté přidáme mrkev a pórek, chvíli osmahneme.
4.
Sáček kombinované rýže uvaříme samostatně asi 15 minut.
5.
Poté ji přidáme k zelenině a společně dusíme 5 minut.
6.
Přidáme výhonky mungo, jarní cibulku nakrájenou na dlouhé kousky a trochu petrželky.
7.
Společně prohřejeme a podáváme.
Hodnotit recept: