Vločková kaše
Kaše z ovesných vloček přelitá jahodovou šťávou s kousky jahod ocení nejen děti.
Autor receptu: jijina
Ingredience
1 špetkasůl
150 gvločky ovesné
150 gjahody čerstvé
2 polévková lžícecukr krupice
2 polévková lžícemáslo rozpuštěné
250 mlmléko
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 15
1.
Vločky den předem namočíme do vody (asi 1 cm nad povrch).
2.
Druhý den nalijeme do hrnce mléko, přivedeme k varu a přidáme vločky.
3.
Osolíme a mícháme do zhoustnutí.
4.
Nakonec kaši osladíme, rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a přelijeme šťávou z jahod a poklademe kousky jahod.
Hodnotit recept: