Kuřecí stehýnka v marinádě
Opečená spodní kuřecí stehýnka mají krásnou barvu díky marinádě ze sójové omáčky, medu, olivového oleje a hořčice.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 polévková lžíceolej olivový
1 polévková lžícemed tekutý
1 lžičkahořčice plnotučná
2 polévková lžíceomáčka sójová
4 kskuřecí spodní stehno
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
Smícháme sójovou omáčku, med, olivový olej a hořčici.
2.
Omytá stehýnka řádně v marinádě namočíme a necháme asi půl hodiny marinovat při pokojové teplotě.
3.
Stehýnka položíme na plech s pečícím papírem, ještě špetkou osolíme a opepříme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut.
4.
Stehýnka podáváme s rýží nebo samostatně s chlebem.
Hodnotit recept: