Koprová omáčka
Jemná smetanová omáčka s koprem a s vajíčkem je vhodná k bramborám i hovězímu masu.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
0,5 lsmetana 12%
1 lžičkacukr
1 ksvejce
1 lvoda
2 polévková lžícemouka hladká
2 špetkasůl
3 polévková lžícekopr ve sladkokyselém nálevu
5 clolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Z mouky a oleje si připravíme jíšku.
2.
Zalijeme vodou a přidáme sterilovaný kopr.
3.
Přidáme smetanu na vaření, ve které jsme rozmíchali trochu mouky.
4.
Dochutíme solí a cukrem. Nakonec vmícháme vajíčko.
5.
Podáváme s bramborem a uvařeným vejcem nebo vařeným hovězím masem.
Hodnotit recept: