Kari rizoto
Kari rýže smíchaná s kuřecím masem orestovaným na kari a doplněným o zeleninu.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
na pánev
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Do osolené vroucí vody dáme vařit dva pytlíky rýže na 17-20 minut a přidáme k tomu 2 lžičky kari koření.
Na oleji osmahneme cibulku a přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, přidáme lžičku kari a restujeme.
Teď máme dvě možnosti, rychlejší a jednodušší je přidat k masu mraženou zeleninovou směs, orestit a 10 minut vařit na pánvi(trošku podlít), nebo pokrájíme na malé kostičky mrkev, přidáme konzervovaný hrášek, což je trošku delší, ale vaříme stejně dlouho.
Jakmile je rýže hotová, přidáme ji k masu se zeleninou a vše pořádně promícháme.
Hotové rizoto dáme na talíř, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a přidáme kyselou okurku.
Hodnotit recept: