Polévka zelňačka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka zelňačka

55 min. | polévka | 1 051 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévka zelňačka

Polévka se zelím, klobásou a bramborami je zahuštěná smetanou a ochucená česnekem.

Autor receptu: jijina

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksklobása
1 polévková lžícepaprika červená mletá
1 balíčekzelí kysané bílé
1 kssmetana na vaření
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín drcený
2 lžičkasůl
2 polévková lžíceolej
3 stroužekčesnek
4 polévková lžícemouka hladká
4 ksbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na oleji dozlatova, zasypeme paprikou a rozředíme vodou.

2.

Přidáme zelí, brambory nakrájené na kousky, nakrájenou klobásu, sůl, kmín a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké.

3.

Přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a ještě povaříme.

4.

Ochutíme česnekem a podáváme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 626,8kJ 1 051,4kJ
Bílkoviny 3,8g 6,4g
Tuky 8,1g 13,7g
Sacharidy 16,1g 27,1g
Cholesterol 10mg 16,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz