Polévka zelňačka
Polévka se zelím, klobásou a bramborami je zahuštěná smetanou a ochucená česnekem.
Autor receptu: jijina
Ingredience
1 ksklobása
1 polévková lžícepaprika červená mletá
1 balíčekzelí kysané bílé
1 kssmetana na vaření
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín drcený
2 lžičkasůl
2 polévková lžíceolej
3 stroužekčesnek
4 polévková lžícemouka hladká
4 ksbrambory
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na oleji dozlatova, zasypeme paprikou a rozředíme vodou.
2.
Přidáme zelí, brambory nakrájené na kousky, nakrájenou klobásu, sůl, kmín a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké.
3.
Přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a ještě povaříme.
4.
Ochutíme česnekem a podáváme.
Hodnotit recept: