Knedlo vepřo zelo
Klasika české kuchyně, vepřová pečeně podávaná se zelím a bramborovými knedlíky asi není nutné představovat.
Autor receptu: denda22
Ingredience
příloha
na pekáč
Postup přípravy
Obsah sáčku zpracujeme dle návodu na přípravu uvedeného na krabici bramborového těsta.
Těsto prohněteme a zpracujeme do tvaru válečků, na přípravu používáme hrubou mouku.
Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě 15-20 minut, poté je nakrájíme na plátky.
Maso opláchneme a důkladně osušíme, posolíme, pokmínujeme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Přidáme slaninu a nakrájenou cibuli .
Pečeme 40-50 min tak, aby maso získalo kůrku, během pečení podlejváme často vodou.
Zelí nastrouháme a vložíme do hrnce na dozlatova osmahnutou cibuli.
Zelí osolíme, okořeníme, přidáme cukr, podlijeme vodou a dusíme. Na závěr jej popášíme hladkou moukou.
Připadně můžeme do zelí přidat i slaninu. Poté servírujeme dohromady knedlo, vepřo a zelo.
Hodnotit recept: