Knedlo vepřo zelo | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Knedlo vepřo zelo

55 min. | hlavní chod | 6 144 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Knedlo vepřo

Klasika české kuchyně, vepřová pečeně podávaná se zelím a bramborovými knedlíky asi není nutné představovat.

Autor receptu: denda22

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkamouka hladká
1 špetkasůl
200 gslanina anglická
3 kscibule kuchyňská
800 gvepřová pečeně

příloha

1 balíčektěsto bramborové
400 gzelí bílé
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemouka hladká
1 lžičkacukr

na pekáč

1 polévková lžíceolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 50
1.

Obsah sáčku zpracujeme dle návodu na přípravu uvedeného na krabici bramborového těsta.

2.

Těsto prohněteme a zpracujeme do tvaru válečků, na přípravu používáme hrubou mouku.

3.

Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě 15-20 minut, poté je nakrájíme na plátky.

4.

Maso opláchneme a důkladně osušíme, posolíme, pokmínujeme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.

5.

Přidáme slaninu a nakrájenou cibuli .

6.

Pečeme 40-50 min tak, aby maso získalo kůrku, během pečení podlejváme často vodou.

7.

Zelí nastrouháme a vložíme do hrnce na dozlatova osmahnutou cibuli.

8.

Zelí osolíme, okořeníme, přidáme cukr, podlijeme vodou a dusíme. Na závěr jej popášíme hladkou moukou.

9.

Připadně můžeme do zelí přidat i slaninu. Poté servírujeme dohromady knedlo, vepřo a zelo.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 670,8kJ 6 144,3kJ
Bílkoviny 7,3g 66,9g
Tuky 13g 118,6g
Sacharidy 4g 36,8g
Cholesterol 6,6mg 60mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz