Zemlbába
Sladký oběd z loupáku a jablek je oblíbený nejen ve školních jídelnách.
Autor receptu: mirka.s01
Ingredience
0,5 kgjablko zelené
0,5 lmléko polotučné
1 polévková lžícerozinky v rumu
1 špetkaskořice mletá
10 ksloupák
2 ksvejce
80 gcukr
80 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Loupáky nakrájíme na půlky a dáme do mísy.
2.
V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme na nakrájené půlky loupaku, necháme úplně nasáknout.
3.
Na vymazaný pekáč poklademe půlkou loupáků.
4.
Na ně rozložíme polovinu oloupaných a na plátky nakrájených jablek.
5.
Posypeme je poloviční dávkou cukru a rozinek, zakryjeme druhou polovinou máčených loupaku.
6.
Znovu položíme jablka, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami.
7.
Pečeme v troubě až povrch pěkně zrůžoví. Porce sypeme cukrem.
Hodnotit recept: