Zemlbába | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zemlbába

50 min. | hlavní chod | 1 352 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Zemlbába

Sladký oběd z loupáku a jablek je oblíbený nejen ve školních jídelnách.

Autor receptu: mirka.s01

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kgjablko zelené
0,5 lmléko polotučné
1 polévková lžícerozinky v rumu
1 špetkaskořice mletá
10 ksloupák
2 ksvejce
80 gcukr
80 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Loupáky nakrájíme na půlky a dáme do mísy.

2.

V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme na nakrájené půlky loupaku, necháme úplně nasáknout.

3.

Na vymazaný pekáč poklademe půlkou loupáků.

4.

Na ně rozložíme polovinu oloupaných a na plátky nakrájených jablek.

5.

Posypeme je poloviční dávkou cukru a rozinek, zakryjeme druhou polovinou máčených loupaku.

6.

Znovu položíme jablka, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami.

7.

Pečeme v troubě až povrch pěkně zrůžoví. Porce sypeme cukrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 701,1kJ 1 352,3kJ
Bílkoviny 3,8g 7,4g
Tuky 11,1g 21,4g
Sacharidy 13,4g 25,9g
Cholesterol 108,1mg 208,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz