Hrnková lehká bábovka
Lehounká, nadýchaná dvoubarevná bábovka je výborná jako dezert nebo k snídani ke kávě.
Autor receptu: denda22
Ingredience
těsto
0,5 hrnekolej
0,5 hrnekcukr
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
2 hrnekmouka
2 ksvejce
na formu
1 polévková lžíceolej
1 polévková lžícemouka
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
Do mísy dáme dva hrnky polohrubé s 1 balíčkem kypřícího prášku a hrnek mouky.
2.
Přidáme půl hrnku oleje, půl hrnku moučkového cukru, 2 vejce a vše metlou smícháme na hladké těsto.
3.
Formu vymažeme a vysypeme moukou.
4.
Těsto nalijeme pouze do tří čtvrtin formy.
5.
Do zbylého těsta nasypeme kakao, dolijeme do formy a vidličkou promícháme.
6.
Pečeme na 180°C cca 30 minut.
Hodnotit recept: