Guláš ze srdíček
Kuřecí srdíčka nakrájená na malé kousky, připravená jako guláš tj. podušená na paprice a majoránce.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
1 lžičkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemajoránka sušená
2 špetkakmín drcený
2 polévková lžícemouka hladká
2 polévková lžícepaprika mletá
2 špetkapepř černý mletý
5 clolej
750 dkgkuřecí srdce
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na malé kousky.
2.
Srdíčka odblaníme a odstraníme tuk. Očištěné srdíčka nakrájíme na malé kolečka a přidáme k cibuli.
3.
Přidáme papriku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
4.
Z vody a mouky připravíme záklechtku, kterou guláš zahustíme. Nakonec přidáme majoránku a dochutíme. Podáváme s rýží nebo chlebem.
Hodnotit recept: