Vepřové maso na mrkvi
Vepřové kousky podušené s cibulí a mrkví je možné jíst samostatně či s brambory.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
1 kgbrambory
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemouka hladká
2 polévková lžíceolej
2 ksmrkev
200 gvepřová kýta
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
kmín mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
V hrnci osmahneme cibulku.
2.
Vložíme na cibuli na kostky nakrájené vepřové maso a na kolečka nakrájenou mrkev.
3.
Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme 30 minut.
4.
Občas podlijeme. Na závěr zahustíme hladkou moukou.
5.
Nejlepší přílohou je vařený brambor.
Hodnotit recept: