Stroganov z vepřového masa
Vepřové maso podušené ve smetanové omáčce se žampióny a okurkami se podává s rýží.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
příloha
1 balíčekrýže
na pánev
1 kelímeksmetana 12%
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícekečup
1 lžičkahořčice
1 konzervažampióny sterilované
1 špetkapepř černý mletý
2 polévková lžíceolej
2 špetkasůl
2 plátekvepřové maso
3 ksokurka kyselá
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 50
1.
Do vroucí osolené vody dáme vařit na 20 minut rýži.
2.
Mezitím nakrájíme maso na nudličky a cibuli na kostičky.
3.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme vepřové maso, sůl, pepř, kečup a hořčici.
4.
Zamícháme, přidáme nakrájené žampiony, okurky a trochu vody a 15 minut dusíme.
5.
Nakonec dáme smetanu a cca 15 minut mícháme a máme hotovo.
Hodnotit recept: