Krůtí srdce na špeku
Krůtí srdce restované s uzeným špekem je dušené s řapíkatým celerem a petrželovou natí.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Propláchneme.
Poté srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.
Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo.
Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu.
Dusíme do měkka cca 45 minut.
Mezitím si odloupneme 4 stonky řapíkatého celeru a nakrájíme na menší kousky.
Posekáme petrželovou nať a vše vložíme k dušenému srdci.
K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu.
Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo.
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Hodnotit recept: