Fazolky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Fazolky

Fazolky

Fazolková omáčka se smetanou se hodí k bramborům i knedlíku.

Autor receptu: denda22

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgfazolky zelené čerstvé
1 kscibule kuchyňská
1 kelímeksmetana kysaná
3 polévková lžícemouka polohrubá
1 polévková lžícemáslo

podle chuti

sůl
paprika mletá sladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky.

2.

Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme.

3.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.

4.

Do jíšky přidáme nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme.

5.

Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky.

6.

Vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme.

7.

Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory či knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 702,1kJ 577,5kJ
Bílkoviny 2,8g 2,3g
Tuky 12,2g 10g
Sacharidy 12,9g 10,6g
Cholesterol 12,8mg 10,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz