Krůtí kapsa se šunkou a sýrem
Krůtí maso s vrstvou šunky a sýra je zabaleno do kapsy, obalené v trojobalu a smažené ve fritovacím hrnci.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na 6 plátků, zlehka naklepeme tak, aby se maso neprotrhlo, osolíme.
Na plátky krůtího masa položíme plátek šunky a na něj položíme dle chuti potřebné množství najemno strouhaného sýru eidam. Překryjeme opět plátkem šunky.
Následně krůtí maso s náplní přehneme na půl a na kraji za pomocí 3 párátek spíchneme tak, aby nám sýrová náplň při smažení nevytekla.
Naplněné krůtí kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kdy kapsu ve strouhance silněji naplocho stlačíme, aby se hezky kapsa vyrovnala, neboť po spíchnutí párátky se kapsa lehce zvlní.
Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci.
Použití sýru ve strouhané podobě je super, neboť se s ním při formování tvaru krůtí kapsy velice dobře pracuje.
Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: