Čokoládový hlemýžď
Listové těsto potřené čokoládou je svinuto do rolády a nakrájeno na hlemýždě. Výborná sladká pochoutka.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na vále.
Čokoládu rozlámeme na kostičky a dáme do hrnečku, přidáme máslo a cukr.
Hrneček postavíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí.
Čokoládou natřeme plát těsta, srolujeme do ruličky a krájíme jednotlivé hlemýždě.
Hlemýždě dáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut - povrch musí být zlatavý.
Po vychladnutí posypeme cukrem a podáváme.
Hodnotit recept: