Asparagusovo-kapustová polévka
Asparagus neboli chřest tvoří v kombinaci s růžičkovou kapustou a česnekovými krutony výbornou polévku.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé.
Růžičky kapusty oloupeme od starých lístků a překrojíme na polovinu.
Lehce povaříme do změknutí a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla.
Na kostičky pokrájené krajíce chleba zbavené kůrky opečeme na pánvi se směsí olivového oleje a utřeného stroužku česneku.
Vzniklé křupavé krutony vkládáme před přímou konzumací polévky.
Hodnotit recept: