Restovaná makrelová filátka
Makrelová filátka obalená v hladké mouce se restují na přepuštěném másle. Jednoduchá a mimořádně rychlá na přípravu.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
2 polévková lžícemáslo přepuštěné
500 gmakrela
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
podle potřeby
mouka hladká
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 10
1.
Filátka z malých makrel rozmrazíme, nasolíme a opepříme.
2.
Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.
3.
Restujeme pomalu, díky přepuštěnému máslu se nám nebude nic přepalovat.
4.
Po orestování necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle a poté podáváme jako pochoutku při dlouhých zimních večerech, třeba se suchary.
Hodnotit recept: